Financiële producten

Wat zijn Financiële producten dit zijn producten waar mee je een bepaald risico afdekt, je spaar voor een bepaald doel, je een hoger rendement over je spaargeld wilt behalen, je op ieder moment over geld kunt beschikken, een grote aankoop te kunnen doen zoals een huis, of voor een goede oude dag te zorgen.

Er kan een onderverdeling gemaakt worden in de onderstaande 6 hoofd rubrieken/

Beleggen

Met beleggen maak je, meer geld van je gespaarde geld.

Je kunt dit op verschillende manieren doen:

 • Vermogensbeheer: Je geld wordt beheerd door een vermogensbeheerder. Met deze beheerder maak je duidelijke afspraken, belangrijk is hierbij dat de risico’s goed worden besproken en vastgelegd. De beheerder heeft verstand van beleggen en kan goed inschatten wat voor jou de verstandigste en meest rendabele manier van beleggen is.
 • Beleggingsadviseur: Deze manier is wat vrijblijvender. Je vraagt om advies aan een beleggingsadviseur. Jij bepaalt aan de hand van zijn advies zelf de keuzes en hoeveel risico je wilt lopen met je belegging.
 • Execution only: hierbij beslis je alles zelf. Je geeft alleen opdrachten aan de financiële onderneming die je geld daadwerkelijk belegt.

Beleggingsobject

Als je investeert in een beleggingsobject, dan investeer je bijvoorbeeld in (hard)hout, wijn, goud/zilver, een kavel (landbouw)grond of een vakantiehuis.

Hypotheek

Als je een huis wilt kopen, zal je hier in bijna alle gevallen geld voor moeten lenen. Het geld dat je leent om een bestaand of nieuw huis te bekostigen wordt een hypotheek genoemd. Dit is een grote stap in iemand leven en de keuze dient dan ook wel overwogen te worden genomen. De juiste hypotheek is bepalend voor je woongenot van de komende jaren.

Lening

U ziet iets wat u graag wilt hebben, maar u heeft er op dat moment niet het geld voor. Dan kun je bij talloze instellingen lenen. Dit bedrag betaal je in een afgesproken periode tegen een afgesproken rente weer terug. Bij een lening is het belangrijk dat je er van bewust bent van de rente die je gaat betalen en de maandlasten die de lening met zich meebrengt.

Pensioen

Een pensioen is het geld dat je krijgt uitgekeerd als je gestopt bent met werken. Het pensioen kan bestaan uit de AOW, het pensioen dat je hebt opgebouwd via een werkgever en het bedrag wat je zelf gespaard hebt. Er is momenteel veel onzekerheid of er in de toekomst nog wel voldoende geld is om voor iedereen op een bepaalde leeftijd een AOW uitkering is. Ook de pensioenfondsen hebben het op dit moment zwaar om aan hun verplichtingen te kunnen voldoen. Het wordt dan ook steeds belangrijker om de derde pijler in je pensioen opbouw goed te onderzoeken.

Sparen

Als je geld op een spaarrekening hebt, krijg je hier rente op, waardoor je geld in de loop van de tijd meer wordt. Bij veel banken kun je vanaf een hoger bedrag ook geld laten vast zetten voor langere tijd, hier krijgt je dan een hogere rente op. Een groot voordeel van sparen is dat u u geld niet voor een langere tijd kwijt bent. U kunt in de meeste gevallen vrij over u geld beschikken.

Verzekering

Met een verzekering dek je bepaalde risico’s af die je zelf veel kans niet kunt dragen. De verzekering is een overeenkomst die je afsluit met een verzekeraar. Je betaalt een premie per maand en in ruil daarvoor ben je verzekerd tegen bepaalde onverwachtse gebeurtenissen. Verzekeringen zijn heel belangrijk voor het inbouwen van extra zekerheden.

U vindt hier informatie over de volgende onderdelen

 • Autoverzekeringen
 • Creditcards
 • Geld overschrijvingen
 • Hypotheken
 • Investeren
 • Leningen
 • Levensverzekeringen
 • Pensioenen
 • Reisverzekeringen
 • Sparen
 • Woonverzekeringen

Hypotheken

Autoverzekeringen

Geld overschrijvingen